'Publiek geheim dat Pusic al sollicitatiebrieven stuurt naar andere clubs'

'Publiek geheim dat Pusic al sollicitatiebrieven stuurt naar andere clubs'

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 07:32di 23-04-2019 om 07:32

De doelstelling van FC Twente is komend seizoen duidelijk: handhaven in de Eredivisie. Het is echter de vraag of de Tukkers na het kampioenschap in de Eerste Divisie mét trainer Marino Pusic terugkeren op het hoogste niveau.

Technisch directeur Ted van Leeuwen lijkt het niet in Pusic te zien zitten. "En het is een publiek geheim dat Pusic al voorzichtig naar andere clubs sollicitatiebrieven stuurt. Hij voelt dit ook allang aankomen natuurlijk", zegt Voetbal International-verslaggever Stef de Bont bij Sportforum van de NOS.

De Bont weet al wie als eerste zal worden genoemd als mogelijke opvolger. "De naam van Fred Rutten valt dan een keer of twintig in Twente. Hij kent Ted van Leeuwen ook goed. Maar ik denk dat hij het afbreukrisico te groot vindt." FOX Sports-commentator Leo Oldenburger heeft een andere suggestie. "Dick Lukkien zou ik nemen. Omdat hij wonderen verricht met FC Emmen. Vorig jaar door te promoveren en dit jaar door erin te blijven."

FC Twente wil de komende jaren weer stappen zetten. "Als ze dat maar in Heracles-stapjes doen", meent Oldenburger. "Ze moeten geen gekke dingen doen en miljoenen uitgeven die er niet zijn, maar langzaam vooruitgaan. Het is en blijft een interessante club in die regio, interessanter dan Heracles."

Poll

Stelling: FC Twente hoort in de Eredivisie

(5032 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws