Opmerkelijk: Wotte mag mogelijk tóch aanblijven bij Marokkaanse bond na blunder

Opmerkelijk: Wotte mag mogelijk tóch aanblijven bij Marokkaanse bond na blunder

Gepubliceerd: vrijdag 26 april 2019 om 07:35vr 26-04-2019 om 07:35

Een zeer opmerkelijke situatie: Mark Wotte vertrok onlangs bij de Marokkaanse bond, maar mag mogelijk tóch in dienst blijven. Het contract van Wotte werd niet verlengd omdat hij zich met Marokko O23 niet wist te plaatsen voor de Olympische Spelen, maar nu blijkt dat Congo, dat Marokko over twee duels uitschakelde, waarschijnlijk wordt gediskwalificeerd.

Congo speelde met aanvoerder Arsene Zola, die geboren is in 1996, zo stond overal vermeld. Het is zo dat alleen spelers vanaf geboortejaar 1997 mogen deelnemen. Wotte merkte op dat er iets niet klopte en trok aan de bel.

"Dat heb ik aangekaart, waarna Marokko protest heeft aangetekend bij de CAF, de Afrikaanse voetbalfederatie. Daaruit is naar voren gekomen, dat inderdaad 1996 zijn geboortejaar is en dat hij met een paspoort met een verkeerd geboortejaar heeft deelgenomen", legt Wotte uit in De Telegraaf. Wotte moest onlangs vertrekken omdat hij zijn doelstelling niet haalde. De kans is dus aanwezig dat hij terugkeert. "Ik ga in gesprek met de bond over hoe we hier mee omgaan."

Als Congo wordt gediskwalificeerd, moet Marokko het in de play-offs opnemen tegen Mali. De winnaar daarvan plaatst zich voor de Afrika Cup O23. De beste drie van de acht deelnemers mogen naar de Olympische Spelen in Tokyo. 

Wotte werkte sinds 2015 bij de Marokkaanse bond.

Lees meer over: Botola (Marokko)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws