KNVB schuift en onthult nieuwe data play-offs: 'Dit was onvermijdelijk'

KNVB schuift en onthult nieuwe data play-offs: 'Dit was onvermijdelijk'

29-04-2019 16:38 Laatste update: 16:42
64

De nieuwe data van de play-offs voor Europees voetbal zijn maandagmiddag onthuld door de KNVB. De play-offs gaan van start op 18 mei en eindigen op 28 mei. Er moest worden geschoven op de speelkalender, omdat de 33e speelronde in de Eredivisie eerder deze maand werd verschoven naar woensdag 15 mei. Ook de data van de play-offs voor promotie/degradatie zijn aangepast. 

Op 15 mei zou aanvankelijk de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs voor Europees voetbal worden afgewerkt. Dat wordt nu dus 18 mei, meldt de KNVB. De return vindt drie dagen later plaats. De finalewedstrijden zijn verzet van 22 en 25 mei naar 24 en 28 mei.

"Deze wijzigingen waren onvermijdelijk, maar we begrijpen goed dat ze voor ongemak zorgen bij supporters, clubs en lokale overheden", aldus manager competitiezaken betaald voetbal Jan Bluyssen op de website van de KNVB.

"We zijn heel blij dat we met medewerking van alle betrokkenen tot dit nieuwe programma voor de play-offs zijn gekomen en zijn iedereen zeer dankbaar voor hun flexibiliteit. Ondanks alle perikelen kan iedereen hopelijk nog genieten van een mooie afsluiting van het seizoen."

Keuken Kampioen Divisie
'Op verzoek van de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie wordt de eerste wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs om promotie en degradatie verzet van 6 naar 10 mei', valt verder te lezen. 'Zo wordt de arbeidsrustverhouding beter afgestemd op het einde van de Eredivisie. De returnwedstrijd in de eerste ronde wordt gespeeld op 14 mei.'

De wedstrijden in de tweede ronde van de play-offs voor promotie/degradatie worden nu afgewerkt op zondag de 19e. De return vindt op 22 mei plaats en de finales zijn verzet van 23 en 26 mei naar 25 en 28 mei.

De 33e speelronde in de Eredivisie werd door de KNVB verschoven, om Ajax zo een optimale voorbereiding te bieden op de halve finale van de Champions League. Dinsdagavond vindt in Londen het heenduel met Tottenham Hotspur plaats. Op woensdag 8 mei volgt de return.