BILD: zomers vertrek Ten Hag bij Ajax hangt vooral af van eigen spelers

BILD: zomers vertrek Ten Hag bij Ajax hangt vooral af van eigen spelers

01-05-2019 08:06 Laatste update: 08:08
64

Het Duitse BILD sluit een vertrek van Erik Ten Hag bij Ajax niet uit. Ajax dreigt in de zomer leeggekocht te worden, wat mogelijk ook bepalend is voor het lot van de 49-jarige trainer, die de club naar de halve finale van de Champions League heeft gebracht.

BILD schrijft dat Bayern München de ontwikkelingen van Ten Hag in de gaten houdt. Hij was al eens trainer van de beloften van Bayern, voor hij de overstap maakte naar FC Utrecht. BILD schrijft dat de aanbiedingen van andere clubs zich opstapelen bij de zaakwaarnemer van Ten Hag. 

Wedden

Meer odds

Ten Hag heeft bij Ajax nog een contract tot 2020, waar geen vertrekclausule in is opgenomen. De oefenmeester waardeert zijn samenwerking met directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar, met wie hij goed op kan schieten. Aan de andere kant wordt Ten Hag nog altijd met argusogen bekeken door een deel van de achterban van Ajax, ondanks dat de club in jaren niet zo goed gepresteerd heeft en vlak voor het einde van de competitie nog drie prijzen kan pakken.

Volgens BILD hangt een vertrek van Ten Hag vooral af van zijn eigen spelers. Hij neemt na dit seizoen al afscheid van Frenkie de Jong, maar ook Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, David Neres en Nicolas Tagliafico komen in aanmerking voor een vertrek. Wanneer er meer spelers vertrekken, neemt de kans dat ook Ten Hag vertrekt toe, schrijft de Duitse boulevardkrant. 

Ten Hag beslist na dit seizoen over zijn toekomst, schrijft BILD. Naar verluidt azen meerdere Bundesliga-clubs op de diensten van de trainer.