Crowley 'herontdekt' door BBC: 'De Jong is frustrerend, De Ligt is een beest'

Crowley 'herontdekt' door BBC: 'De Jong is frustrerend, De Ligt is een beest'

04-05-2019 15:50
31

Willem II-middenvelder Daniel Crowley doorliep de jeugdopleiding van Arsenal en vertrok na een huurperiode bij Go Ahead Eagles met stille trom uit Engeland. Inmiddels staat de geboren Engelsman met Ierse roots weer in de belangstelling in zijn geboorteland.

Dat Crowley zondag met Willem II de finale tegen Ajax speelt, is in Engeland niet onopgemerkt gebleven. "Als je in Nederland gaat voetballen, denken veel mensen: einde verhaal, die komt nooit meer terug naar Engeland. Zij vinden de Eredivisie geen sterke competitie", vertelt de 21-jarige spelmaker aan de BBC. "Maar zondag ziet iedereen mij plotseling een finale tegen Ajax spelen. It is a massive moment. Het zou mijn hele carrière kunnen veranderen."

Crowley heeft al zo'n vermoeden wat zijn voornaamste taak zal worden in De Kuip. "Zorg ervoor dat Frenkie de Jong niet in zijn ritme komt en dan heb je misschien een kans." Dat zal echter geen gemakkelijke opdracht worden, weet de Brit. "De Jong blijft altijd maar tikken. Je kunt hem bijna niet onder druk zetten. En als je dat wel doet, speelt hij zich er onderuit met een één-tweetje. Voor mij als aanvallend ingestelde speler is dat heel frustrerend."

Ook de overige Ajacieden hebben grote indruk gemaakt op Crowley. "Matthijs de Ligt is een beast. Ik heb nog nooit een verdediger zoals hij gezien, hij heeft alles. En dan heb je ook nog Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Dusan Tadic..." De Willem II'ers moeten zich zondag zo irritant mogelijk gedragen, denkt Crowley. "Kleine overtredingen maken, net niet genoeg om een kaart voor te krijgen. Alles om ze uit hun ritme te halen en te irriteren."

Ajax en Willem II trappen zondag om 18.00 uur af in De Kuip.