Buitenspel: PVDA-politicus Asscher start petitie voor 'tovenaar' Ziyech

Buitenspel: PVDA-politicus Asscher start petitie voor 'tovenaar' Ziyech

Gepubliceerd: vrijdag 10 mei 2019 om 18:05vr 10-05-2019 om 18:05

Laatste update: vrijdag 10 mei 2019 om 18:31vr 10-05-2019 om 18:31

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Asscher begint petitie voor 'tovenaar' Ziyech
Het elftal van Ajax dreigt na een weergaloze Champions League-campagne uit elkaar te vallen in de zomer. PVDA-voorman en Ajax-fan Lodewijk Asscher wil daar een stokje voor steken. Hij is een petitie begonnen om Hakim Ziyech voor de Amsterdammers te behouden. 'De tovenaar. The imagination of Ajax (NY Times). Harde werker en geniaal technicus. Voor wie je naar de Arena gaat. Die kinderen laat dromen. Ziyech hoeft niet naar een topclub, hij zit al bij een topclub. Oproep aan Ajax en Hakim Ziyech: Laat Ziyech blijven en geef ons meer seizoenen als 18/19', zo luidt de ronkende tekst bij de petitie.

Navraag van AT5 bij de woordvoerder van de PvdA-leider leert dat de oud-minister daadwerkelijk de petitie is begonnen. 'Wij liefhebbers van het pure voetbal constateren dat Hakim Ziyech heel Nederland (of althans heel groot Amsterdam) laat genieten (met uitzondering van Johan Derksen) en verzoeken AFC Ajax en Hakim Ziyech een langdurig contract af te sluiten. Denk aan Barça/Messi', zo valt verder te lezen.

De petitie is inmiddels al bijna vijfduizend keer ondertekend en loopt tot 8 augustus.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws