Onderzoek Achilles'29 naar mogelijke uitbuiting jonge spelers, Derks op non-actief

Onderzoek Achilles'29 naar mogelijke uitbuiting jonge spelers, Derks op non-actief

Gepubliceerd: zaterdag 11 mei 2019 om 07:28za 11-05-2019 om 07:28

Laatste update: zaterdag 11 mei 2019 om 07:32za 11-05-2019 om 07:32

Het dondert behoorlijk bij Achilles'29. De voetbalclub start een onderzoek naar de mogelijke uitbuiting van jonge spelers uit het buitenland. Technisch manager en mede-eigenaar Frans Derks is gedurende dat onderzoek op non-actief gesteld.

Dat meldt de Gelderlander. Jonge buitenlandse spelers zouden onder meer voor duizenden euro's zijn opgelicht door een Mexicaanse zaakwaarnemer en claimen dat ze onder zeer slechte omstandigheden hebben gevoetbald bij de club uit Groesbeek. Twee Amerikaanse spelers van twintig en 21 jaar moesten ieder 1500 euro betalen in ruil voor een profcontract. Ze moesten drie weken overnachten in de barruimtes van een uitgaanscentrum in Groesbeek waar Derks mede-eigenaar van is.

Derks is door clubvoorzitter Pjotr van der Horst op non-actief gesteld. "Ik vind dit vreselijk", laat hij weten aan de Gelderlander. Het is niet de eerste keer dat Van der Horst signalen kreeg over dergelijke praktijken rond spelers. Een Iraanse voetballer moest 'duizenden' euro's betalen aan een tussenpersoon zodat hij een proefperiode kon krijgen bij Achilles. Dat geld betaalde hij niet. 

"Frans zei daar niets van af te weten. We hebben het verhaal gemeld bij de KNVB. Zij adviseerden vooral om ver weg te blijven van dit soort praktijken. Ik ben er toen van uitgegaan dat het een incident was", zegt Van der Horst. De spelersvakbond VVCS neemt de situatie erg serieus. 

Achilles promoveerde in 2016 naar de Jupiler League (nu Keuken Kampioen Divisie), maar eindigde onderaan en degradeerde weer. De club degradeerde ook uit de Tweede Divisie en staat nu zeventiende in de Derde Divisie. Achilles heeft grote financiële problemen en kan de spelers niet meer betalen. Om de problemen op te lossen maakte de club gebruik van zaakwaarnemers die hen buitenlandse voetballers aanbieden. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws