'FC Barcelona-voorzitter roept clubleiding bij elkaar na verloren bekerfinale'

'FC Barcelona-voorzitter roept clubleiding bij elkaar na verloren bekerfinale'

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 21:13zo 26-05-2019 om 21:13

FC Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft een crisisberaad op de agenda gezet naar aanleiding van de verloren Copa Del Rey-finale tegen Valencia van zaterdagavond. De club gaf dit seizoen op verschillende bepalende momenten niet thuis en daarom verandert er mogelijk iets in de clubstructuur.

Dat meldt SPORT. Barcelona leek hard op weg naar de Champions League-finale, maar werd alsnog uitgeschakeld door Liverpool na een bizarre return op Anfield. Ook de Copa Del Rey ging aan de neus van de Catalanen voorbij, nadat de landstitel wél binnen is gehaald. De manier waarop Barcelona in de Champions League en Copa Del Rey verloor heeft voor veel vraagtekens gezorgd.

Eén prijs is mogelijk onvoldoende voor Barcelona. Bartomeu vindt dat er iets moet veranderen en heeft de directie bij elkaar geroepen. Een deel van de clubleiding vindt dat algemeen directeur Pep Segura moet vertrekken, terwijl ook trainer Ernesto Valverde niet meer stevig in het zadel zit. Bartomeu blijft echter achter het duo staan.

De bal ligt nu bij Bartomeu, schrijft SPORT. Het seizoen van Barcelona verliep tot april crescendo, maar laat een bijzonder zure nasmaak achter. De crisismeeting staat voor dinsdag op de planning.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws