RKC-goudhaantje geloofde er niet meer in: 'Toen raakte ik de bal echt fantastisch'

RKC-goudhaantje geloofde er niet meer in: 'Toen raakte ik de bal echt fantastisch'

28-05-2019 21:02
13

Stijn Spierings kon het nog niet helemaal geloven toen hem na afloop van het knotsgekke finaleduel in de play-offs tussen Go Ahead Eagles en RKC (4-5 voor de Waalwijkers) gevraagd werd naar zijn gevoel. De middenvelder van RKC scoorde vlak voor tijd en schoot zijn ploeg daarmee naar de Eredivisie.

Door een treffer van Pieter Langedijk in de laatste minuut van de reguliere speeltijd leek Go Ahead naar de Eredivisie te gaan, maar vijf minuten later besliste de rechtervoet van Spierings toch anders. "We tonen veerkracht en ik raak de bal echt fantastisch", zegt de hoofdrolspeler na afloop glunderend voor de camera's van FOX Sports.

Wedden

Meer odds

"Ik dacht dat we het niet meer zouden redden", geeft Spierings eerlijk toe. "Maar ik weet niet wat er allemaal gebeurde, ik raak die bal en hij gaat er gewoon in. En toen was het feest. Toen ik hier kwam had ik niet gedacht dat promoveren met RKC zo snel zou lukken. Dat maakt het des te mooier. Het wordt een topvakantie op deze manier, maar eerst gaan we feest vieren."

De Waalwijkers werden in de rust nog opgeschrikt door een vervelend incident. De clubarts van RKC werd onwel en moest per ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden. "Dat was wel even schrikken, maar het is mooi nieuws dat het uiteindelijk nog meevalt. Deze is ook voor hem, ik denk dat hij het meest gelukkig is van ons allemaal."