Utrecht loopt nog niet warm voor Oranje Leeuwinnen: Oh ja, dat was vandaag!

Utrecht loopt nog niet warm voor Oranje Leeuwinnen: "Oh ja, dat was vandaag!"

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 21:43di 11-06-2019 om 21:43

De Oranje Leeuwinnen begonnen dinsdagmiddag aan hun WK-avontuur, maar de voetbalkoorts in Nederland moet nog losbarsten. VoetbalPrimeur peilde de stemming in Utrecht, waar in 2017 nog de spectaculaire huldiging van de Europese kampioenen plaatsvond.

Bennett van Fessem
UTRECHT

"Tegen wie moeten we eigenlijk?" en "Oh ja, dat was vandaag!", zo klinkt het in de Domstad. Dat het WK voor vrouwen nog niet bepaald leeft op straat, mag een understatement genoemd worden. "Omdat het vrouwen zijn. Dat is toch anders", zoekt een voorbijgangster naar verklaringen.

Ook in de Utrechtse cafés loopt het nog geen storm. "Het heeft ook een beetje met het tijdstip te maken: het is drie uur 's middags en iedereen is aan het werk", aldus een café-eigenaar die besloot om Nederland-Nieuw-Zeeland op een groot scherm uit te zenden. "Ik denk dat het pas gaat leven als Nederland de kwartfinales, halve finales haalt. Dat zag je bij het EK twee jaar geleden ook, dat het pas ging leven na de poulefase."

Een vrouwelijke Oranje-fan in een ander café sluit zich hierbij aan. "Als we de groepsfase door zijn, wordt het waarschijnlijk drukker in de stad", klinkt het. "Dit was de eerste wedstrijd. Als ze verder komen, ga je hier steeds meer supporters tegenkomen."

Bekijk hieronder de volledige reportage van VoetbalPrimeur:

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Waar gaat het WK-avontuur van de Oranje Leeuwinnen eindigen?

(2817 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws