FC Emmen troeft buitenlandse clubs af: 'Bundesliga is een stap te ver voor mij'
Hamrol (links op de foto) in dienst van VfL Wolfsburg

FC Emmen troeft buitenlandse clubs af: 'Bundesliga is een stap te ver voor mij'

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 08:25wo 12-06-2019 om 08:25

Matthias Hamrol heeft heel bewust gekozen voor een avontuur in de Eredivisie. De nieuwe doelman van FC Emmen stond volgens het Dagblad van het Noorden óók in de belangstelling van diverse ploegen uit het buitenland. 

DvhN stelt dat TSG Hoffenheim en Fulham in de markt waren voor Hamrol. De 25-jarige Duitser signeerde dinsdag een tweejarig contract in Emmen. Bij de plaatselijke FC wordt Hamrol de opvolger van Kjell Scherpen, die is verkocht aan Ajax. De sluitpost komt transfervrij over van Korona Kielce. 

"Ik bouw mijn loopbaan geleidelijk op en een stap van de hoogste Poolse klasse naar de eredivisie is een flinke verbetering. Als je de kans krijgt om in één van de top-zes landen van Europa te spelen, moet je dat altijd doen", legt hij uit. "De Bundesliga is op dit moment nog een stap te ver voor mij. Ik ben 25 jaar, dat is jong voor een keeper. 30 jaar, dan ben je op je top."

Zijn voorganger kent-ie. "Of ik Kjell Scherpen gezien heb? Zeker. Ik kan niet goed beoordelen of wij veel op elkaar lijken. Hij is in ieder geval een stukje groter. Ik ben iemand die rust uitstraalt en die het van zijn techniek moet hebben. De rust die Edwin van der Sar vroeger uitstraalde als doelman, dat was mijn voorbeeld."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws