De Boer adviseert De Ligt: 'De filosofie moet bij hem passen en daar is dat zo'

De Boer adviseert De Ligt: 'De filosofie moet bij hem passen en daar is dat zo'

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 17:29wo 12-06-2019 om 17:29

Ronald de Boer vindt dat Matthijs de Ligt voor Barcelona moet gaan spelen. De voormalig speler van zowel Ajax als Barcelona stelt dat de 19-jarige verdediger dusdanig goed bij het Barça-systeem past, dat hij meteen ingepast kan worden.

Het begint er steeds meer op te lijken dat De Ligt volgend seizoen actief zal zijn voor Paris Saint-Germain, maar De Boer hoopt dat die berichtgeving niet waar is. "Ik denk dat het voor hem het beste zou zijn als hij naar Barcelona zou gaan", tekent Marca op uit de mond van de analist van FOX Sports. "Het is een club met hetzelfde karakter als Ajax."

"Hij is op zijn tiende begonnen bij Ajax en heeft vanaf toen al een manier van spelen aangeleerd die ze ook bij Barcelona hebben", gaat De Boer verder. "Hij hoeft zich niet meer aan te passen en is meteen klaar om te spelen. Hij kan met Busquets in het centrum spelen, met bal of zonder bal. Het is allemaal goed."

De Boer gaat wel nog even in op een eventuele PSG-transfer van de aanvoerder van Ajax. "Een goed team met grote spelers, maar het is een nadeel dat zij niet spelen zoals De Ligt dat gewend is. De filosofie moet bij hem passen en bij Barça is dat meer het geval. Als je het mij vraagt moet hij voor Barcelona of Manchester City kiezen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat moet De Ligt doen?

(4211 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws