Canada zet Nieuw-Zeeland simpel opzij en strijdt met Oranje om groepswinst

15-06-2019 22:52
25

Canada heeft net als Nederland ook de tweede groepswedstrijd weten te winnen. Daardoor gaan Canada en Nederland in het laatste groepsduel uitmaken wie de winnaar wordt van Groep E.

De Canadezen begonnen als grote favoriet aan de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Vanaf het eerste fluitsignaal had de ploeg ook een overwicht, al leverde dat niet direct hele grote kansen op. Nieuw-Zeeland verdedigde dapper, net als het in de eerste groepswedstrijd tegen Oranje deed.  Na iets meer dan een kwartier zag Nieuw-Zeeland verdedigster CJ Bott uitvallen nadat ze de bal op haar hand had gekregen. Annalie Longo was haar vervanger. Canada bleef een overwicht houden, maar ondanks 73% van het balbezit slaagde de ploeg er niet in de score te openen.

Na rust lukte dat wel en snel ook. Nichelle Prince brak door op links en legde de bal terug op de inkomende Jessie Fleming, die de 1-0 tegen de touwen schoot. In die tweede helft was Canada een stuk dreigender dan in het eerste bedrijf. Een goede tien minuten voor tijd verdubbele Canada de score. Nichelle Prince was er al de kippen bij om een rebound binnen te schieten.

In de laatste tien minuten werd niet meer gescoord, waardoor Oranje als nummer één van de groep aan de laatste poulewedstrijd tegen Canada begint. Beide teams hebben een doelsaldo van +3, maar Oranje heeft een doelpunt meer gemaakt. De formatie van Sarina Wiegman heeft donderdag aan een gelijkspel genoeg om groepswinnaar te worden. De wedstrijd begint om 18:00 uur.