Breaking news

De Telegraaf: Ajax wil Blind belonen, nieuw contract voor routinier ligt klaar

Van Amersfoort gaat Europa in: Ik had nog nooit van de club gehoord

Van Amersfoort gaat Europa in: "Ik had nog nooit van de club gehoord"

Gepubliceerd: woensdag 19 juni 2019 om 08:28wo 19-06-2019 om 08:28

Pelle van Amersfoort is enthousiast over zijn nieuwe avontuur in Polen. Deze week signeerde de aanvallende middenvelder een driejarig contract bij Cracovia Krakow. 

"Ik had nog nooit van de club gehoord, maar afgelopen seizoen zijn ze als vierde geëindigd in de Poolse competitie", vertelt Van Amersfoort (23) in gesprek met het Noordhollands DagbladBij zijn vorige club sc Heerenveen beschikte hij over een aflopend contract.

Van Amersfoort hapte niet direct toen Cracovia eerder dit jaar belangstelling toonde. "Het was ook niet mijn idee om in Polen te gaan voetballen, maar we zijn echt positief verrast. Krakau is een heel mooie stad en we zijn heel goed ontvangen door de club. Ze waren op zoek naar een aanvallende middenvelder en zo kwamen ze uiteindelijk bij mij uit."

Zijn nieuwe club heeft zich geplaatst voor de voorrondes van de Europa League. "Dat duel is al over een paar weken, dus binnenkort gaan wij op trainingskamp naar Slovenië. De tegenstander is FC Dac uit Slowakije. Het is voor mij de eerste keer dat ik Europees mag spelen. Ik heb heel veel zin in het avontuur."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws