'Slutsky adviseerde Odegaard 'als vertrouwenspersoon' om niet voor Ajax te kiezen'

'Slutsky adviseerde Odegaard 'als vertrouwenspersoon' om niet voor Ajax te kiezen'

Gepubliceerd: vrijdag 21 juni 2019 om 23:17vr 21-06-2019 om 23:17

Martin Odegaard volgt met een transfer naar Bayer Leverkusen het advies van Leonid Slutsky, afgelopen seizoen zijn trainer bij Vitesse, op. De twee kunnen het goed met elkaar vinden en het zou dus best mogelijk zijn dat de Russische coach invloed heeft gehad op de keuze van zijn Noorse pupil.

Odegaard lijkt voor Bayer Leverkusen te gaan kiezen, waardoor Ajax achter het net vist. De Amsterdamse club zat al geruime tijd achter de Noor aan. Mocht het Noorse talent daadwerkelijk voor de club van Peter Bosz kiezen, dan volgt hij het advies op van Slutsky. "Ajax is een goede club. Hij kan dat niveau aan", zei de Rus al eens tegen De Gelderlander.

"Hij kan op den duur bij de beste clubs ter wereld spelen", vervolgde hij destijds. "Maar hij moet zich nu verder ontwikkelen. Hij voetbalt nu al drie seizoenen in Nederland. Dan is hoge weerstand in een zware competitie beter."

De krant schrijft dat de 48-jarige Slutsky een vertrouwenspersoon was voor Odegaard tijdens zijn periode in Arnhem. De Noor gedijde goed onder de omstandigheden die Slutsky creëerde en gaf aan dat hij de adviezen van zijn coach erg waardeerde. Het lijkt er op dat Odegaard ook dit advies van de Rus lijkt op te volgen.

Poll

Stelling: Martin Odegaard maakt de juiste keuze door naar Leverkusen te gaan.

(2355 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws