Uitblinker Room en Bacuna leggen basis voor unieke Gold Cup-zege van Curaçao

Uitblinker Room en Bacuna leggen basis voor unieke Gold Cup-zege van Curaçao

22-06-2019 07:06 Laatste update: 07:11
22

Curaçao is nog volop in de race voor de kwartfinales van de Gold Cup. De ploeg van bondscoach Remko Bicentini won vrijdagnacht Nederlandse tijd verrassend met 1-0 van het sterker geachte Honduras, dat liefst 35 doelpogingen waagde in Houston.

Dertien (!) daarvan belandden tussen de palen, maar de uitblinkende doelman Eloy Room maakte ze alle dertien onschadelijk. De verwachte treffer viel vlak voor rust aan de andere kant. Darryl Lachman zette de aanval op, Gevaro Nepomuceno trok voor en Leandro Bacuna schoof de bal tegendraads in de hoek: 1-0. De eerste Gold Cup-treffer van Curaçao aller tijden bleek voldoende voor een historische zege: Honduras zette aan voor een stormloop, maar stuitte telkens weer op Room.

Curaçao staat na twee wedstrijden derde in Groep C, één punt achter Jamaica en El Salvador. Wanneer men de laatste poulewedstrijd tegen Jamaica wint, is plaatsing voor de kwartfinales een feit. Bij een gelijkspel tegen de Reggae Boyz moet Curaçao hopen dat het al uitgeschakelde Honduras zijn sportieve plicht doet tegen El Salvador.