Done deal: FC Utrecht vangt 'passende transfersom' en ziet Gavory naar België gaan

Done deal: FC Utrecht vangt 'passende transfersom' en ziet Gavory naar België gaan

Gepubliceerd: dinsdag 25 juni 2019 om 18:01di 25-06-2019 om 18:01

Laatste update: dinsdag 25 juni 2019 om 19:30di 25-06-2019 om 19:30

Nicolas Gavory verhuist van FC Utrecht naar Standard Luik. De Domstedelingen hebben met de Belgische topclub overeenstemming bereikt over de transfersom voor de linksback. Dat laat de club weten via de officiële kanalen.

"Nicolas heeft zich dit seizoen moeiteloos aangepast aan het niveau van de Eredivisie, nadat we hem afgelopen seizoen overnamen van Clermont. Hij heeft laten zien over specifieke kwaliteiten te beschikken, zoals zijn voetballend vermogen en zijn puntgave trap. Het is dan ook geen verrassing voor ons dat er vanuit meerdere clubs interesse was in Nicolas", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam.

Gavory kwam vorig seizoen over van het Franse Clermont Foot Auvergne en kwam in zijn eerste seizoen tot zes assists en een doelpunt. Naar verluidt vangt FC Utrecht meer dan drie miljoen euro voor de linksback, die de Domstedelingen een jaar eerder slechts 250.000 euro kostte. "Met Standard Luik zijn we een passende transfersom overeengekomen voor zijn nog lopende contract bij FC Utrecht, waar we zeer tevreden mee kunnen zijn", aldus Zuidam. "We wensen Nicolas alle succes toe bij Standard Luik!"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws