'Ziyech ziet helemaal niets in Spaanse transfer en blijft voorlopig bij Ajax'

'Ziyech ziet helemaal niets in Spaanse transfer en blijft voorlopig bij Ajax'

Gepubliceerd: maandag 1 juli 2019 om 06:44ma 01-07-2019 om 06:44

Hakim Ziyech gaat niet naar Sevilla. De Spaanse club is geen verbetering ten opzichte van Ajax, vindt de 26-jarige spelmaker. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Sevilla zou bereid zijn de transfersom van 30 miljoen euro op tafel te leggen voor Ziyech, maar hoeft geen poging te wagen. De international van Marokko, op dit moment actief op de Afrika Cup, ziet niets in een overstap naar de nummer zes van het voorbije seizoen in Spanje. Sevilla komt na de zomer niet uit in de Champions League, maar Europa League.

Het hele plaatje moet kloppen voor Ziyech, voordat hij openstaat voor een vertrek bij Ajax. Dan gaat het over het financiële en sportieve aspect. Afgelopen vrijdag zei trainer Erik ten Hag nog dat hij goede hoop heeft ook volgend seizoen over de Drontenaar te kunnen beschikken. Het tot 2021 lopende contract van Ziyech werd vorig jaar opgewaardeerd.

Neres
Mogelijk blijft ook David Neres in Amsterdam. De Braziliaanse aanvaller staat al geruime tijd in de belangstelling van verschillende Europese topclubs, maar Ajax ontving vooralsnog geen concrete aanbieding. De naam van Steven Bergwijn staat zoals bekend bovenaan het verlanglijstje bij Ajax. Zijn eventuele komst hangt volgens het AD nauw samen met de toekomst van Ziyech en Neres.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws