'Andersen gaat transferklapper maken: FC Twente profiteert mee'

'Andersen gaat transferklapper maken: FC Twente profiteert mee'

Gepubliceerd: woensdag 3 juli 2019 om 09:02wo 03-07-2019 om 09:02

Voormalig FC Twente-verdediger Joachim Andersen gaat waarschijnlijk een klapper maken op de transfermarkt. De 23-jarige Deen verruilt Sampdoria voor Olympique Lyon. Ook de Tukkers profiteren van die overstap.

Volgens diverse Italiaanse media, waaronder transferspecialist Gianluca Di Marzio, maakt Andersen voor 25 miljoen euro de overstap naar de Ligue 1. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen met vijf miljoen. De werkgever van Kenny Tete en Memphis Depay troeft daarmee diverse Europese clubs af. Andersen lag nog tot medio 2023 vast bij Sampdoria, dat hem medio 2017 overnam van Twente.

In Enschede wordt de overstap van Andersen met gejuich ontvangen. De Keuken Kampioen Divisie-kampioen bedong geen doorverkooppercentage, maar ontvangt wel een solidariteitsvergoeding. Na de eerdere transfers van Quincy Promes en Luuk de Jong kan dat bedrag oplopen tot 1,1 miljoen euro, meldt De Telegraaf. Hakim Ziyech en Steven Berghuis kunnen nog wat meer geld in het laatje brengen mochten zij een transfer maken.

Technisch directeur Ted van Leeuwen baalde onlangs dat hij met een lege portemonnee moet winkelen. De deals kunnen Twente dan ook wat armslag bezorgen op de transfermarkt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws