Álvarez 'is beducht voor Lainez-scenario' en neigt naar Ajax: 'Speelt zeker mee'

Álvarez 'is beducht voor Lainez-scenario' en neigt naar Ajax: 'Speelt zeker mee'

04-07-2019 07:54 Laatste update: 08:04
97

Edson Álvarez kan kiezen tussen Wolverhampton Wanderers en Ajax, maar lijkt een voorkeur voor de Amsterdammers te hebben. Volgens de Mexicaanse journalist Daniel Reyes waakt de 21-jarige centrale verdediger voor een Diego Lainez-scenario.

Lainez speelde samen met Álvarez bij Club América en leek op weg naar Ajax, maar koos uiteindelijk voor Real Betis. "Hij kon naar Ajax, misschien de halve finale van de Champions League spelen, een jaar groeien en daarna naar een grotere club gaan, maar hij ging naar Betis, waar hij niet veel heeft gespeeld", vat Reyes samen in gesprek met Ajax Showtime. "Dat speelt zeker een rol, vooral omdat Lainez voor dezelfde club als Álvarez uitkwam."

Wedden

Meer odds

Ajax heeft naar verluidt vijftien miljoen euro over voor de 22-voudig Mexicaans international, die in 2016 al voor het eerst door Amsterdamse scouts werd bekeken. "Vind ik persoonlijk veel geld, maar als ik de huidige markt zie, dan denk ik dat het een goed bedrag is voor hem", aldus Reyes, die denkt dat Álvarez in staat is om Matthijs de Ligt één-op-één te vervangen. "Wat betreft Ajax lijkt hij meer op Matthijs de Ligt dan op Daley Blind", stelt de journalist. "Hij is ook sterk en goed met het hoofd. Ik denk dat hij goed met Blind kan samenwerken."