'Feyenoord volgt Ajax-voorbeeld niet: liever deel van transfersom naar Berghuis'

'Feyenoord volgt Ajax-voorbeeld niet: liever deel van transfersom naar Berghuis'

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 16:45do 18-07-2019 om 16:45

Feyenoord wil Steven Berghuis uit handen van rivaal PSV houden, maar is niet van plan om het salarishuis op de schop te gooien voor de 27-jarige aanvaller. Volgens RTV Rijnmond probeert de Rotterdamse club zijn sterspeler op een andere manier te overtuigen.

Ajax verhoogde het salarisplafond aanzienlijk om de transfer van onder anderen Dusan Tadic mogelijk te maken. Feyenoord is niet van plan hetzelfde pad te bewandelen voor Berghuis. De Rotterdammers zien liever dat er met het opwaarderen van zijn contract een clausule wordt ingebouwd, zodat hij bij een vertrek volgend jaar een groot gedeelte van de transfersom in eigen zak kan steken, weet de regionale omroep.

Dat deed Feyenoord eerder met Tonny Vilhena, die deze zomer de overstap maakte naar FK Krasnodar. Bovendien betaalt zo'n investering zich dubbel en dwars terug als de club zich plaatst voor de Champions League. Tegelijkertijd vraagt RTV Rijnmond zich af of Feyenoord een miljoenenbod van PSV kan afslaan. Het mislopen van de zeventien miljoen euro van Newcastle United voor Nicolai Jörgensen is niemand in De Kuip vergeten.

Feyenoord heeft het geld hard nodig en zou met de opbrengst van zo'n vijftien miljoen euro de selectie kunnen versterken. De omroep verwacht een pokerspelletje tussen Feyenoord, PSV én het management van Berghuis onder aanvoering van Mino Raiola.

Poll

Vertrekt Berghuis uiteindelijk naar PSV?

(10301 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws