'Malen is interessant, voor PSV is het een goede zaak als de deal snel rond is'

'Malen is interessant, voor PSV is het een goede zaak als de deal snel rond is'

31-07-2019 18:46
234

De supporters van PSV hoeven zich vooralsnog geen grote zorgen te maken over de contractsituatie van Donyell Malen. Dat meldt Robin Jongmans, PSV-watcher namens De Telegraaf. Mino Raiola, zaakwaarnemer van de twintigjarige aanvaller, is al geruime tijd in gesprek met de PSV-leiding.

"Het is nog altijd een zaak die loopt", verklaart Jongmans op de website van De Telegraaf. "Dit zijn vaker langdurige processen, waarbij in fases afspraken worden gemaakt. Maar met tijd veranderen situaties."

"Zo ligt er in het begin van het seizoen ineens een scenario op de loer waarin Malen, zoals nu, binnen een jaar uit zijn contract loopt en dusdanig presteert, dat hij als spits op zeer korte termijn wel eens in de selectie van het Nederlands elftal terecht zou kunnen komen. Dat maakt hem alleen maar interessanter voor andere clubs, wat het voor PSV een goede zaak maakt als de deal snel in orde komt."

Bij PSV is men 'niet huiverig voor een dergelijke situatie', benadrukt Jongmans. "In Eindhoven hebben ze, net als Malen zelf eerder aangaf, de verwachting dat het in orde komt en hij zijn medio 2020 aflopende contract zal verlengen. Bovendien heeft PSV al jarenlang een goede relatie met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola."