Frenkie de Jong maakt basisdebuut voor FC Barcelona in Camp Nou

Frenkie de Jong maakt basisdebuut voor FC Barcelona in Camp Nou

04-08-2019 19:16
48

Frenkie de Jong maakt zondagavond zijn basisdebuut voor FC Barcelona. In Camp Nou wordt om 20.00 uur afgetrapt tegen Arsenal om de jaarlijkse Trofeu Joan Gamper.

Het is de eerste keer dat De Jong in Camp Nou speelt. De wedstrijd om de Trofeu Joan Gamper, één van de oprichters en voormalig voorzitter van FC Barcelona, is traditiegetrouw de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen.

Wedden

Meer odds

De opstelling van Barça: Neto; Semedo, Piqué, Umtiti, Alba; Rakitic, De Jong, Puig; Dembélé, Griezmann, Perez.

De opstelling van Arsenal: Leno; Maitland-Niles, Chambers, Sokratis, Monreal; Willock, Xhaka, Mkhitaryan; Özil, Aubameyang, Nelson.

Het wordt voor De Jong zijn derde optreden in het Barça-shirt. In Japan maakte hij als invaller minuten tegen Chelsea (1-2) en Vissel Kobe (2-0). Dat leidde tot lovende kritiek in de Spaanse pers. Deze week was De Jong één van de tien genomineerden voor de FIFA Player of the Year Award. Ook Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt maken kans op de prijs.

Barcelona begint het seizoen in de Primera División over twee weken met een uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao. In de tussentijd gaat de selectie van trainer Ernesto Valverde nog op trainingskamp in de Verenigde Staten, waar twee wedstrijden tegen Napoli op het programma staan.