Van Alkmaar naar Los Angeles: 'Wat moet ik tegen Zlatan zeggen? Hoi, ik ben Kai'

Van Alkmaar naar Los Angeles: 'Wat moet ik tegen Zlatan zeggen? Hoi, ik ben Kai'

Gepubliceerd: woensdag 7 augustus 2019 om 13:18wo 07-08-2019 om 13:18

Kai Koreniuk speelde in Nederland voor Jong Vitesse en Jong AZ, maar besloot in maart om zijn geluk bij LA Galaxy te beproeven. Spijt van zijn keuze heeft de zoon van een Nederlandse moeder en een Amerikaanse vader allerminst.

Koreniuk maakte tegen het Mexicaanse Club Tijuana zijn officiële debuut voor de hoofdmacht en mocht al regelmatig met Zlatan Ibrahimovic op het veld staan. De twee waren ook al een paar keer tegelijkertijd in het krachthonk te vinden. "Maar ik had het niet in mijn hoofd gehaald om een praatje met hem te maken. Wat had ik moeten zeggen? Hoi, ik ben Kai en ik speel in het tweede elftal", vertelt de Nederlandse én Amerikaanse jeugdinternational aan VICE Sports. "Waarschijnlijk zou hij dan denken: Kai wie?"

Tijdens zijn debuutwedstrijd was Ibrahimovic niet van de partij, maar Koreniuk hoopt stiekem dat hij nog mag samenspelen met de Zweedse superster. "Het is mijn droom om ooit in een wedstrijd op de vleugel te staan, met hem naast me in de spits. Hij is met zijn 37 jaar niet meer de jongste, maar wie weet." De 21-jarige vleugelspits noemt het een voorrecht om Ibrahimovic tijdens de trainingen aan het werk te zien. "Hij was sterk aan de bal en rondde ontzettend goed af. Elke kaats die hij gaf richting de middenvelders was perfect."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws