Van Hanegem is groot fan: 'Uniek, zo'n speler heb ik nooit meer gezien'

Van Hanegem is groot fan: 'Uniek, zo'n speler heb ik nooit meer gezien'

Gepubliceerd: donderdag 8 augustus 2019 om 15:40do 08-08-2019 om 15:40

Diego Maradona is de beste voetballer die Willem van Hanegem ooit heeft gezien. Dat stelt De Kromme in gesprek het Algemeen Dagblad. Deze week ging de film 'Diego Maradona' in première.

Van Hanegem is groot fan van de Argentijn. "Maradona was de beste speler die ik ooit heb gezien", vertelt hij. "Cruijff, Pelé, Ronaldo, Messi: ook allemaal heel goede spelers, maar dat zijn of waren spitsen. Ze waren het eindstation in hun ploeg. Ze hadden altijd goede spelers om zich heen nodig om in stelling gebracht te worden. Maradona niet. Die nam het hele elftal op sleeptouw."

"Maradona was zo goed, dat hij met vrij matige medespelers twee keer kampioen werd van Italië, destijds de sterkste competitie die er was. Met Napoli! En hij maakte Argentinië ook nog in zijn eentje wereldkampioen. Als pure middenvelder hè. Dát is voor mij het grote verschil met al die anderen. Hij was overal, hij bepaalde alles. Zo'n speler heb ik nooit meer gezien. Cruijff heeft ook in matige elftallen gespeeld (Levante, Washington Diplomats, red.) , maar dat hield hij vaak maar een paar maanden vol."

Van Hanegem is het hartgrondig oneens met de mensen die Maradona afrekenen op zijn gedrag buiten het veld. "Dat vind ik zo'n lulkoek. Ik kijk naar wat ik op het veld zag: dat was uniek. Zo snel, zo behendig, zo slim. Dat hij korter in de top heeft gespeeld dan iemand als Messi, zegt me ook niet zoveel. Maradona heeft nooit een normaal leven gehad. Iedereen wilde iets van hem. Hij kon nooit over straat. Het was onmenselijk hoe die man moest leven."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws