PSV worstelt zich naar kleine zege in derde voorronde Europa League

08-08-2019 20:49 Laatste update: 20:51
224

Met pijn en moeite heeft PSV de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Europa League winnend afgesloten. Het Noorse FK Haugesund bleek een zware kluif, maar werd wel verslagen: 0-1.

Met zomeraankoop Timo Baumgartl als debutant binnen de lijnen en Hirving Lozano op de bank, begon PSV matig aan de eerste ontmoeting met Haugesund. In de eerste twintig minuten waren de Noren meerdere keren dicht bij een doelpunt, maar het vizier stond niet op scherp. Bovendien was doelman Jeroen Zoet op zijn post.

PSV overleefde de eerste twintig minuten en kon langzaam aan aanvallen gaan denken toen Haugesund was uitgeraasd. De ploeg van trainer Mark van Bommel nam het heft in handen en kwam na 24 minuten op voorsprong. Gastón Pereiro schoot een bal op de hand van Haugesund-verdediger Douglas Bergqvist en versierde daarmee een penalty. Steven Bergwijn stuurde de keeper vervolgens de verkeerde kant op: 1-0.

Desondanks wist PSV ook in de tweede helft niet te overtuigen. Haugesund bleef het proberen en werd zo nu en dan ook gevaarlijk. Bovendien creëerden de bezoekers uit Eindhoven nauwelijks kansen. Ook het inbrengen van de gretige Lozano veranderde daar weinig aan. De voorsprong kwam hoe dan ook niet meer in gevaar.

PSV ontvangt Haugesund volgende week donderdag in het Philips Stadion voor de return in de derde voorronde van de Europa League. Tussendoor staat een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (zondag 20.00 uur, red.) op het programma voor de ploeg van Van Bommel.