Opgeluchte Ziyech: 'Sommige geruchten kloppen natuurlijk wel'

Opgeluchte Ziyech: 'Sommige geruchten kloppen natuurlijk wel'

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 10:22ma 12-08-2019 om 10:22

Hakim Ziyech heeft een week geleden besloten dat hij bij Ajax blijft. Er was sprake van belangstelling voor de Marokkaanse vedette, maar de aanbiedingen die Ziyech ontving, spraken hem niet aan. 

Ziyech vertelt dat in een uitgebreid interview met Ajax TV. Vrijdag verlengde de linkspoot zijn contract in Amsterdam met één jaar. Deze zomer werd hij gelinkt aan onder meer Sevilla en Bayern München. Het wemelde haast dagelijks van de geruchten. "Sommige dingen waren wel waar, sommige dingen niet. Maar ja, dat is het spelletje dat in de zomer wordt gespeeld", legt Ziyech uit.

"Niet alleen voor mij, maar voor heel veel spelers zal dat zo zijn. Sommige dingen kloppen natuurlijk wel  - maar voor mij was dat niet de ideale club om Ajax voor in te ruilen. Op een gegeven moment wilde ik voor mezelf duidelijkheid. Vorige week was dat. Toen zijn we gelijk in gesprek gegaan."

Er is een last van zijn schouders afgevallen, erkent Ziyech. "Ja, best wel, want je leeft toch in onzekerheid. Gaat het wel gebeuren, gaat het niet gebeuren? En dan kom je tot op een punt dat je denkt: ik wil duidelijkheid. Als dat er dan is, kun je je lekker focussen op wat je moet doen."

Check hieronder het volledige interview van Ziyech bij Ajax TV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws