Griekse pers razend door 'vreselijke' arbiter bij Ajax-PAOK: 'Totaal de weg kwijt'

Griekse pers razend door 'vreselijke' arbiter bij Ajax-PAOK: 'Totaal de weg kwijt'

Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2019 om 06:00wo 14-08-2019 om 06:00

Laatste update: woensdag 14 augustus 2019 om 15:45wo 14-08-2019 om 15:45

Een tragedie, zo wordt de Champions League-eliminatie van PAOK Saloniki tegen Ajax omschreven in Griekenland. De landelijke pers prijst de moed van de Griekse spelers, maar beklaagt zich vooral over scheidsrechter Craig Pawson.

PAOK trok in Amsterdam aan het kortste eind door twee penalty's van Dusan Tadic en een rake kopbal van Nicolás Tagliafico. Twee goals van geboren Amsterdammers Diego Biseswar mochten niet baten. 'PAOK vocht voor wat het waard was in Amsterdam en kreeg uiteindelijk te weinig', concludeert het Griekse Gazzetta.

'PAOK was groots, maar dat kan niet gezegd worden van scheidsrechter Pawson. Als Ajax het nodig had, gaf hij gewoon een penalty aan de thuisploeg. Of hij blies op zijn fluit als een Griekse aanval te gevaarlijk werd', klinkt het cynisch. 'In de 95ste minuut kneep hij bovendien een oogje dicht toen Tagliafico een handsbal maakte. Pawson besliste de uitkomst.'

Ook SDNA spuwt zijn gal over Pawson. 'Een fantastisch PAOK verpletterde Ajax, maar was niet opgewassen tegen een aantal vreselijke beslissingen van de scheidsrechter. De 2-2 van de heenwedstrijd gaf PAOK het vertrouwen om Ajax te verslaan. Even kon de kampioen van Griekenland dromen van de play-offs, maar die droom werd ruw verstoord door krachten die buiten de macht van PAOK liggen. Frustrerend.'

Het Griekse Metrosport heeft oog voor de woede na het laatste fluitsignaal. Een meute PAOK-spelers omsingelde Pawson, die daarop een aantal gele kaarten trok. 'Het zweet brak Pawson uit, misschien wel omdat hij wíst dat hij grote fouten heeft gemaakt', schrijft men.

'PAOK was klaar om geschiedenis te schrijven in de Johan Cruijff Arena, maar dat was buiten scheidsrechter Pawson gerekend. Uitgerekend in zo'n belangrijke wedstrijd was hij totaal de weg kwijt, waarmee hij trainer Abel Ferreira en zijn spelers van een grote en historische prestatie af hield.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws