Britse miljardair neemt Nice over; Franse club is voor honderd miljoen verkocht

Britse miljardair neemt Nice over; Franse club is voor honderd miljoen verkocht

Gepubliceerd: woensdag 21 augustus 2019 om 17:42wo 21-08-2019 om 17:42

OGC Nice wordt overgenomen door Ineos, een Brits energieconglomeraat in handen van miljardair Jim Ratcliffe. De Franse club zou voor zo'n honderd miljoen euro in handen komen van de Britten, die ook een wielerploeg bezitten.

Woensdag werd bekend dat ook de autoriteiten in Frankrijk de overname goedkeuren, zo weet L'Equipe te melden op basis van een verklaring van de rechtbank. Dat was het laatste obstakel voor Ratcliffe, die nu vrij is om Nice over te nemen voor zo'n honderd miljoen euro.

Nice is niet de enige voetbalclub die in het bezit is van Ineos. Ook FC Lausanne-Sport is eigendom van de Britse miljardair Jim Ratcliffe, die afgelopen zomer zag hoe zijn eigen wielerteam succes had in de Tour de France. Egan Bernal won in het Ineos-shirt de belangrijkste wielerronde ter wereld.

Les Aiglons staan dit seizoen onder leiding van trainer Patrick Vieira, die als speler bijzonder succesvol was bij Arsenal. De eerste twee competitiewedstrijden van de nieuwe voetbaljaargang werden gewonnen door Nice, dat Kasper Dolberg op het oog zou hebben als nieuwe spits.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Ligue 1 OGC Nice

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws