'Alleen PEC en Heracles meldden zich, pijnlijk dat er niet meer interesse was'

'Alleen PEC en Heracles meldden zich, pijnlijk dat er niet meer interesse was'

26-08-2019 12:45
36

Youssef El Jebli heeft vooral in financieel opzicht flink geprofiteerd van zijn transfer, die vrijdag officieel beklonken werd. De 26-jarige spelmaker uit Utrecht verruilt De Graafschap voor Al-Faisaly FC uit Saudi-Arabië.

El Jebli wil niet al te diep ingaan op zijn financiële situatie, maar laat aan de Gelderlander weten dat hij 'dit aanbod niet kon weigeren'. "Het Midden-Oosten heeft mij ook altijd al getrokken. Ik ben benieuwd naar de cultuur, naar het voetbal. Dit is een stap die ik voor ogen had", aldus de man die in 2015 nog bij FC Lienden speelde en vakken vulde in de Albert Heijn. "Maar het is niet makkelijk De Graafschap te verlaten. Ik heb veel aan de club te danken, mooie tijden beleefd en mis de supporters en alle mensen nu al."

Hoewel hij een sterk Eredivisie-seizoen in Doetinchem achter de rug heeft, stonden de Nederlandse clubs niet in de rij voor El Jebli. "Vanuit de Eredivisie heeft alleen PEC zich in het begin van de zomer gemeld. Heracles Almelo kwam op het laatste moment nog", somt hij op. "Ik vond het pijnlijk dat er na mijn sterke seizoen niet meer belangstelling was."