Fledderus hint op lagere vraagprijs Doan: 'Dat was vorige week, toch?'

Fledderus hint op lagere vraagprijs Doan: 'Dat was vorige week, toch?'

27-08-2019 08:07
76

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus verwacht dat FC Groningen een hectische laatste week van de transfermarkt te wachten staat. De ogen zijn vooral gericht op Ritsu Doan, die in de belangstelling staat van PSV.

PSV dacht aan een transfersom van rond de acht miljoen voor de Japanner, terwijl Groningen aanvankelijk een vraagprijs had van veertien miljoen euro. "Maar dat was vorige week toch?", aldus Fledderus tegenover Dagblad van het Noorden. "Onze strategie is om hier niets over te zeggen."

Volgens DvhN bestaat er volgens 'welingelichte bronnen' een 'gerede kans' dat PSV en FC Groningen er alsnog uitkomen. De vraag is wat Groningen met de miljoenen van een eventuele deal doet. "We hebben ons huiswerk goed op orde en kunnen eventueel snel schakelen, ook als de tijd kort is. Dat is het probleem niet", meent Fledderus. "De vraag is of het nodig is. Wij vinden dat we over een zeer talentvolle selectie beschikken. (...) Stel dat het tot een deal komt, dan vind ik ook dat een eventuele nieuwe speler weer een lange termijn-investering moet zijn met toekomstperspectief."

FC Groningen hoopt in de laatste week van de transfermarkt bovendien voor enkele spelers nog een andere club te vinden. Jannik Pohl, Django Warmerdam, Michael Breij en Thijs Dallinga mogen vertrekken. In het geval van laatstgenoemde zou het om een verhuur gaan.