VI: Dolberg wordt donderdag gepresenteerd in Nice, transfer is helemaal rond

VI: Dolberg wordt donderdag gepresenteerd in Nice, transfer is helemaal rond

27-08-2019 20:58 Laatste update: 21:00
74

De transfer van Kasper Dolberg naar OGC Nice is volgens Voetbal International helemaal rond. De Deense spits zal donderdag gepresenteerd worden in Zuid-Frankrijk en gaat een verbintenis voor vijf seizoenen aan bij Les Aiglons.

Het weekblad weet te melden dat Ajax en Dolberg een akkoord hebben bereikt met de Franse club over een definitieve transfer. Zoals vermeld gaat de spits donderdag voor vijf jaar tekenen. Dolberg was woensdag al in Nice om zijn nieuwe ploeg te zien spelen tegen Olympique Marseille. De transfer is nu pas tot stand gekomen vanwege de overname waar Nice in verwikkeld was. Maandag is de overname door het Britse INEOS afgerond en kon de club zaken gaan doen.

Voetbal International schrijft verder dat Dolberg klaar was bij Ajax, omdat hij geen vertrouwen voelde bij Erik ten Hag en zijn tactische plannen. Daarnaast is de spits verbolgen dat hij geen eerste keus is, terwijl hem dat wel was toegezegd. In Frankrijk verwacht Dolberg wel zijn kans te krijgen van Patrick Vieira, die de scepter zwaait in Allianz Riviéra. Nice heeft research gedaan en daar was de Deen van onder de indruk.