Drommel mikpunt van Derksen en co.: 'Kritiek van mensen die er niets van weten'

Drommel mikpunt van Derksen en co.: 'Kritiek van mensen die er niets van weten'

28-08-2019 08:45
121

Joël Drommel kan tot de beste keepers van de Eredivisie worden gerekend. Dat vindt Sander Boschker, keeperstrainer van FC Twente, de club van de 22-jarige doelman. Twee jaar geleden werd Drommel nog snoeihard aangepakt door onder meer Johan Derksen. 

In het seizoen 2017/18, het jaar dat Twente degradeerde uit de Eredivisie, maakte Drommel bepaald geen sterke indruk onder de Enschedese lat. Regelmatig werd de sluitpost met de grond gelijk gemaakt door Derksen en andere critici.  

"De kritiek was ongenuanceerd en kwam van mensen die niets van keepen weten", zegt Boschker deze week in gesprek met TC/Tubantia. "Joël is in die periode veel te vroeg voor de leeuwen gegooid."

"Hij had nog geen enkele ervaring en speelde in een slecht Twente, dat in degradatiegevaar verkeerde. Ik vond dat hij veel meer credits verdiende, omdat ik de potentie zag. En omdat ik weet dat keepen een ervaringsvak is."

"Hij behoort op dit moment bij de betere keepers", vindt Boschker. "Hij heeft flair, heeft een goede reach, kan meevoetballen en staat ook bij hoge ballen zijn mannetje."