Vermeulen feliciteert PSV met Doan-deal: 'Goede aankoop, een unieke speler'

Vermeulen feliciteert PSV met Doan-deal: 'Goede aankoop, een unieke speler'

28-08-2019 10:22
89

Arno Vermeulen denkt dat PSV uitstekende zaken heeft gedaan met het aantrekken van Ritsu Doan. De van FC Groningen overgekomen Japanner is een 'unieke speler', stelt de chef voetbal van de NOS.

Vermeulen schoof dinsdagavond aan bij Voetbalpraat op FOX Sports en stak de loftrompet over Doan. "Ik vind het een hele goede voetballer. Hij heeft echt speciale kwaliteiten, die je bijna niet ziet", aldus de Studio Sport-commentator, die de vergelijking trekt met Doans landgenoot Keisuke Honda. De inmiddels 33-jarige spelmaker maakte aan het einde van het vorige decennium furore bij VVV-Venlo. "Ajax, PSV en Feyenoord trokken daar hun neus toch voor op. Daar kregen ze later enorm spijt van."

De eerste Japanner in Eindhovense dienst kwam vorig seizoen tot vijf Eredivisie-goals en drie assists namens FC Groningen. Vermeulen erkent dat het rendement van Doan omhoog kan. "Maar dat zegt me niet zoveel. Dat kan echt veranderen. Spelers kunnen opeens een move maken dat ze veel meer goals gaan maken." Wanneer dat gebeurt, zal PSV volgens Vermeulen nog veel plezier hebben van de linkspoot. "Hij is 21 jaar, dat is echt heel jong. Hij heeft twee jaar de tijd gehad om in Nederland te acclimatiseren, dat is een voordeel. Ik vind het een goede aankoop: hij is een unieke speler, denk ik", besluit hij zijn relaas.