Elftal van de Week: Ajax hofleverancier, duo's van Fortuna, ADO en Twente

Elftal van de Week: Ajax hofleverancier, duo's van Fortuna, ADO en Twente

02-09-2019 13:00 Laatste update: 13:08
52

Door een sterk optreden van Lisandro Martínez, Hakim Ziyech en Dusan Tadic tegen Sparta is Ajax hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. Ook Fortuna Sittard, ADO Den Haag en FC Twente zijn goed vertegenwoordigd.

Aleksei Koselev (Fortuna Sittard)
Heerenveen vuurde zaterdagavond 27 schoten op het doel van Fortuna Sittard, maar scoorde slechts één keer (vanaf de stip). Dat had voor een groot deel te maken met de sterk keepende Koselev.

Jonas Svensson (AZ)
De onvermoeibare Noor aan de rechterkant bij AZ was weer goed op dreef. Voor zijn ploeg mocht het echter niet baten: de Alkmaarders gingen in de laatste minuut met 2-1 onderuit tegen concurrent Vitesse.

Branislav Ninaj (Fortuna Sittard)
Het opstootje met ploeggenoot Nassim El Ablak na het laatste fluitsignaal verdiende niet de schoonheidsprijs, maar Ninaj zal boordevol adrenaline hebben gezeten. De verdediger speelde immers een ijzersterke wedstrijd tegen sc Heerenveen.

Shaquille Pinas (ADO Den Haag)
De 21-jarige Rotterdammer ontwikkeld zich stormachtig in Den Haag. Dankzij een goal van Pinas won ADO met 1-0 van VVV-Venlo en na afloop werd zijn naam gescandeerd door de supporters.

Lennart Czyborra (Heracles Almelo)
"Als je niet weet wat je moet doen, schiet dan gewoon op goal", zei trainer Frank Wormuth in de rust van Heracles - Groningen tegen zijn linksback. Dat bleek een gouden advies: Czyborra ramde de bal van ruim dertig meter binnen en zorgde voor de eerste Heracles-zege van het seizoen.

Calvin Verdonk (FC Twente)
De van Feyenoord gehuurde Verdonk stond met een fraaie voorbereidende actie aan de basis van de 2-1 van Haris Vuckic. Na afloop gaf hij ruiterlijk toe 'een beetje te zijn geschrokken' van zijn actie, waarmee hij Adam Maher het bos instuurde.

Lisandro Martínez (Ajax)
De beste aankoop van Ajax deze zomer. Martínez lijkt geen enkele moeite te hebben met het hoge instapniveau bij de landskampioen, of het nu als verdediger of middenvelder is. Hoogtepunt was zijn wereldassist bij de openingstreffer van Quincy Promes.

John Goossens (ADO Den Haag)
De luchtmacht van ADO is de laatste weken levensgevaarlijk - en dat komt niet in de laatste plaats door Goossens. Met zijn uitstekende traptechniek stelt de 31-jarige linkspoot zijn ploeggenoten in staat om te scoren bij vrijwel elke corner of vrije trap.

Hakim Ziyech (Ajax)
Vier dagen na zijn glansrol in de Champions League-return tegen APOEL Nicosia, was Ziyech tegen Sparta wéér de grote uitblinker bij Ajax. Met twee goals én een redding op de doellijn was hij zijn gewicht in goud waard.

Aitor Cantalapiedra (FC Twente)
Met twee benutte strafschoppen was Cantalapiedra grotendeels verantwoordelijk voor de 3-1 zege van FC Twente op FC Utrecht. De getructe Spanjaard staat nu op drie doelpunten dit seizoen, allemaal penalty's.

Dusan Tadic (Ajax)
Een Champions League-kraker tegen Real Madrid of een zonnige zondagmiddag op het kunstgras van Sparta: het maakt Tadic niets uit. De aanvoerder van Ajax geeft áltijd thuis.