Klopp neemt Nederlands talent op in Champions League-selectie Liverpool

Klopp neemt Nederlands talent op in Champions League-selectie Liverpool

04-09-2019 10:55 Laatste update: 10:58
46

Sepp van den Berg behoort tot de definitieve selectie van Liverpool voor de groepsfase van de Champions League. De zeventienjarige verdediger is samen met nog 21 andere spelers geregistreerd voor het miljoenenbal.

Dat maakt Van den Berg de derde Nederlander in de Champions League-selectie van Liverpool naast Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum. Van den Berg heeft nog geen minuut gespeeld in de hoofdmacht van de Engelse club, maar mocht wel een aantal keer meedoen in oefenwedstrijden en wordt door Jürgen Klopp dus tot zijn beste 22 spelers gerekend.

Van den Berg kwam deze zomer over van PEC Zwolle. Hij heeft behoorlijk wat concurrentie op zijn plek in het hart van de verdediging van Liverpool. Naast Van Dijk, verkozen tot beste speler van Europa, zijn ook Dejan Lovren, Joel Matip en Joe Gomez opties voor de centrale verdediging. Een ander Nederlands talent, Ki-Jana Hoever, is niet opgenomen in de selectie.

Liverpool zit in de Champions League in de groep met Napoli, Genk en Salzburg.

Liverpool-selectie voor groepsfase Champions League: Alisson, Elliott, Firmino, Salah, Gomez, Henderson, Keita, Lallana, Lonergan, Lovren, Mane, Matip, Milner, Origi, Oxlade-Chamberlain, Robertson, Adrian, Shaqiri, Fabinho, Van den Berg, Van Dijk, Wijnaldum, Alexander-Arnold, Brewster, Jones, Kane, Kelleher, Larouci, Lewis.