Update: PSV heeft contractnieuws, jeugdspeler (16) wijst 'gerenommeerde clubs' af

Update: PSV heeft contractnieuws, jeugdspeler (16) wijst 'gerenommeerde clubs' af

05-09-2019 18:00 Laatste update: 18:10
37

PSV is erin geslaagd om Mylian Jimenez binnenboord te houden, meldt Voetbal International donderdagmiddag. De zestienjarige Nijmegenaar met Colombiaanse roots zal binnenkort zijn handtekening zetten onder een driejarige verbintenis.

Begin augustus werd bekend dat Atlético Madrid, Valencia en Sampdoria het gemunt hadden op het PSV-talent. Zaakwaarnemer Danny Hoekman stelde toen dat hij ook 'goede gesprekken' had gevoerd met de Eindhovenaren. Deze conversaties lijken nu hun vruchten af te hebben geworpen: volgens VI heeft Jimenez inmiddels besloten om te bedanken voor de interesse uit Spanje en Italië en zich in Eindhoven te richten op zijn ontwikkeling als voetballer.

PSV begroette Jimenez al in 2011, toen de middenvelder pas acht jaar oud was. De zoon van een Colombiaanse vader ontwikkelde zich in Eindhoven tot jeugdinternational en komt sinds deze zomer uit voor het O17-elftal van de club, dat onder leiding staat van voormalig eerste elftal-speler Adil Ramzi.

Update 18.00: Jimenez heeft zich inderdaad tot medio 2022 aan PSV verbonden, laat de club donderdag weten via de officiële kanalen. PSV beaamt dat 'gerenommeerde clubs uit het buitenland' jacht maakten op de Nijmegenaar met Colombiaanse roots, die echter heeft besloten om zijn eerste profcontract in Eindhoven te ondertekenen.