KNVB sluit bijzondere overeenkomst met Duitsland: Memorandum of Understanding

KNVB sluit bijzondere overeenkomst met Duitsland: "Memorandum of Understanding"

06-09-2019 17:52 Laatste update: 18:01
36

De KNVB heeft op de dag van Duitsland - Nederland een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Duitse voetbalbond (DFB). 'Voorafgaand aan de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Duitsland en het Nederlands elftal in Hamburg zetten bestuurders van beide bonden hun handtekening onder de Memorandum of Understanding', schrijft de KNVB.

De samenwerking tussen de KNVB en de DFB houdt vooral in dat er kennisoverdracht plaatsvindt en dat de vertegenwoordigers van beide bonen elkaar jaarlijks twee keer ontmoeten om 'kennis uit te wisselen, ervaringen te delen en te leren van elkaars aanpak op het gebied van management, technische zaken en ontwikkeling en innovatie', aldus de KNVB.

"Op het veld zijn de DFB en de KNVB elkaars concurrenten, zoals vandaag in Hamburg", laat bondsvoorzitter Michael van Praag (foto links) in een reactie weten op de site van de KNVB. "Daarbuiten werken we zeer nauw en constructief samen en onderhouden we vriendschappelijke banden. Die banden hebben we nu verstevigd in een Memorandum of Understanding."

"Daar heeft de KNVB er meer van in de wereld", voegt Van Praag toe. "Meestal zijn beide partners daar minder gelijkwaardig aan elkaar dan nu. In dit geval betreft het twee sterke bonden die samenwerken om ons voetbal verder te brengen, om van elkaar te leren, als signaal aan de rest van de voetbalwereld dat onderling verantwoordelijkheid nemen essentieel is. Wij zijn zeer blij met deze overeenkomst met ons buurland."

De KNVB heeft al samenwerkingsovereenkomsten met landen als China, Iran, Kaapverdië en Qatar.