Lof voor 'realistische denker' Koeman: Die zit dan liever aan een biertje

Lof voor 'realistische denker' Koeman: "Die zit dan liever aan een biertje"

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 18:47ma 09-09-2019 om 18:47

Laatste update: maandag 9 september 2019 om 19:16ma 09-09-2019 om 19:16

Ronald Koeman is een 'realistische denker', die vrijdag het tactische spel won van zijn Duitse collega Joachim Löw. Dat stelt Peter Hyballa. Ook broer Erwin Koeman is lovend over de bondscoach van het Nederlands elftal.

"Tactiek heeft ook met psychologie te maken", vertelt Hyballa, oud-trainer van NEC, aan NRC. "Als je als trainer laat zien dat je een spits als rechtervleugelverdediger opstelt (Koeman zette Quincy Promes op de plek van Denzel Dumfries, red.), dan ziet de tegenstander ook: die trainer komt niet voor alleen een punt, die wil winnen."

Waar Pep Guardiola een 'tiki-taka-beest' is en Jürgen Klopp een 'pressingbeest', is Koeman volgens Hyballa een 'hele realistische denker'. "Hij ziet: we hebben daar en daar een probleem, en dan moet ik dat een beetje anders doen."

Als speler kon Koeman al wedstrijden 'lezen', weet broer Erwin. De twee werkten samen bij Southampton en Everton. Daar zag Erwin dat de wedstrijdbesprekingen van Ronald 'niet al te lang en niet gecompliceerd' zijn. "Ze duren maximaal een kwartier. Hij houdt het simpel, degelijk, to the point. Deze jongens weten waar het om gaat, zijn slimme gasten, die hoef je niet veel te vertellen."

Koeman is volgens zijn broer geen type dat tot diep in de nacht een wedstrijd terug gaat kijken. "Ik kan denk ik wel voor Ronald spreken, die zit dan liever aan een biertje."

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws