Van Hanegem: 'Zoals hij speelt, dat zou ik ook nog wel kunnen. Walking football'

Van Hanegem: 'Zoals hij speelt, dat zou ik ook nog wel kunnen. Walking football'

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 10:02ma 16-09-2019 om 10:02

Laatste update: maandag 16 september 2019 om 10:10ma 16-09-2019 om 10:10

Willem van Hanegem is niet onder de indruk van Feyenoord. De Rotterdammers maakten indruk in de eerste helft tegen ADO Den Haag, maar vielen na rust ver terug. Van Hanegem zag dat al aankomen.

'In de rust van Feyenoord tegen ADO had ik eigenlijk even iemand moeten bellen. Nu lijkt het achteraf misschien makkelijk praten, maar ik vond Feyenoord voor rust al helemaal niet zo goed spelen. Toen al kon je aan zien komen dat het nog heel benauwd kon worden', aldus Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

'Op televisie deden ze net alsof het voor rust een geweldige voetbalshow was geweest. Nou, sorry hoor, dat was het echt niet. In werkelijkheid maakte ADO het Feyenoord gewoon heel gemakkelijk. De ploeg zakte ver terug, maar de ruimtes waren juist heel groot.'

Meerdere Feyenoorders vielen Van Hanegem in negatieve zin op, maar De Kromme pikt er één speler uit. 'Zoals Renato Tapia speelde, dat zou ik nu, op m'n 75ste, ook nog wel kunnen. Dat was een soort walking football - en zo waren er meer bij Feyenoord. Als je zag hoeveel tijd en ruimte ze kregen, speelde Feyenoord juist heel erg slordig.'

Feyenoord versloeg ADO Den Haag met 3-2 in De Kuip. Rick Karsdorp, Luciano Narsingh en Leroy Fer maakten voor rust de doelpunten. In de tweede helft kreeg doelman Kenneth Vermeer twee eigen goals om de oren: van Edgar Ié en Tapia. Donderdag speelt Feyenoord de eerste groepswedstrijd in de Europa League tegen Rangers FC.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws