Jeugdtrainer kijkt terug op tijd met PSV-aanwinst: 'Hij was veel te goed voor ons'

Jeugdtrainer kijkt terug op tijd met PSV-aanwinst: 'Hij was veel te goed voor ons'

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 08:59zo 22-09-2019 om 08:59

Kostas Mitroglou groeide bij PSV in no-time uit tot de absolute publiekslieveling. De Griek met Duitse roots is een opvallende verschijning bij de club uit Eindhoven en was in zijn jeugdjaren al een opvallende verschijning op de velden.

"Ik had gehoopt dat Philips hem wel zou verleiden om die baard eraf te scheren. Misschien gebeurt dat wel als ze kampioen worden", begint voormalig jeugdtrainer van Mitroglou, Achim Apitzsch, tegen het Algemeen Dagblad. Op het sportcomplex Kampfbahn Klingerhof van de Duitse club Neukirchen-Vluyn vertelt Apitzsch over de tijd dat Mitroglou nog in Duitsland voetbalde. "Hij is hier nog regelmatig. Kostas is een echte liefhebber en altijd topfit. Als hij hier in de buurt is, loopt hij rond het veld soms zijn rondjes", aldus de trainer.

"Natuurlijk was hij veel te goed voor ons", vervolgt Apitzsch. "We wonnen zes jaar lang bijna elke wedstrijd met Kostas in de ploeg. (...) Ik ben fanatiek met de groep aan de slag gegaan en heb bij een aantal profclubs, waaronder Ajax, de nodige jeugdtrainingen bekeken om de jongens te helpen. We trainden vier keer per week, wat voor die tijd heel bijzonder was."

"Kostas was in alles een voortrekker en sloeg echt nooit een training over. Zelfs toen hij een keer zijn arm gebroken had, wilde hij per se alles meedoen en was hij er maar kort uit." Volgens Apitzsch is Mitroglou ook altijd zichzelf gebleven. "Het is een doodnormale vent, die niet anders is geworden van de voetballerij en een broertje dood heeft aan sterallures. Ik geloof dat hij in zijn leven één keer een auto heeft gekocht en hij heeft zijn ouders geholpen met de koop van een huis."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws