Fortuna zonder Hofland tegen Ajax: 'Zie wat overlijden Ricksen met hem doet'

Fortuna zonder Hofland tegen Ajax: 'Zie wat overlijden Ricksen met hem doet'

24-09-2019 20:49
17

Fortuna Sittard treedt woensdagavond zonder assistent-trainer Kevin Hofland aan tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena. De voormalig verdediger zal net als directeur Ivo Pfennings de uitvaart van Fernando Ricksen in Glasgow bijwonen.

"Ik had het pas raar gevonden als Kevin níét naar Glasgow zou gaan", zegt Sjors Ultee, hoofdtrainer van Fortuna, tegen Voetbal International. Hofland was bevriend met de 43-jarige oud-international, die vorige week overleed aan de gevolgen van ALS. Hij zal een van de dragers van de kist zijn.

"Sommige dingen zijn belangrijker dan voetbal ooit kan zijn", vervolgt Ultee, die Ricksen zelf niet kende. "Maar ik zie wat zijn overlijden doet met de mensen binnen deze club. Met name met Kevin. We hebben een goede band opgebouwd, zijn verdriet grijpt me aan. Het verhaal van Fernando doet wat met mensen. Ook jongens die net bij ons zijn, en hem helemaal niet kenden, hebben het erover."

Als voorbeeld voor de selectie van de Limburgers zal hij Ricksen niet gebruiken. "Dat zou ik eerder misbruiken vinden, een trucje. Dat hoeft ook helemaal niet. Iedereen hier weet inmiddels wie Fernando was. Het zou wel mooi zijn als ze inspiratie uit zijn onverzettelijkheid halen."

Fortuna pakte dit seizoen slechts twee punten uit zes duels en staat voorlaatste. Met Ajax-uit wacht een loodzware opgave. "We hoeven niet de sterren van de hemel te spelen. Dapperheid leidt snel tot domheid, dus we moeten vooral met verstand spelen."