Berghuis maakt zich zorgen: Een pijnlijke en harde conclusie, maar zo is het wel

Berghuis maakt zich zorgen: "Een pijnlijke en harde conclusie, maar zo is het wel"

28-09-2019 11:26 Laatste update: 11:35
96

Steven Berghuis maakt zich zorgen om zijn ploeg. Donderdag werd Feyenoord volgens Berghuis in eigen huis 'weggespeeld' door AZ en hij zelf mocht bijna met rood vroegtijdig inrukken.

Feyenoord nam het tegen AZ op zonder onder meer Nicolai Jörgensen, Leroy Fer en Rick Karsdorp. De ploeg van Jaap Stam bleek niet bij machte om het AZ moeilijk te maken. "We werden weggespeeld door AZ. Dat is een pijnlijke en harde conclusie, maar zo is het wel. AZ heeft het beter voor elkaar. Dat voelt slecht, maar we moeten het snel omdraaien", zegt Berghuis tegen het Algemeen Dagblad

Wedden

Meer odds

In de tweede helft ontsnapte Berghuis aan een rode kaart na een grove charge. "Ik wilde de toon niet zetten. Ik zet een tackle in, op het randje. Rood had zeker gekund. Ik raak hem van achteren, dat is niet het moment om zo'n tackle in te zetten. In één seconde gebeurt het. Er is frustratie dat het niet loopt en dan zet je die tackle in. Ik heb hem niet willen blesseren", aldus Berghuis.

Hij vervolgt: "Dit is de speler en persoon die ik ben. De emotie is ook mijn kracht en ik wil dat niet verliezen, maar het sloeg nu net de verkeerde kant op. Daar loop ik niet voor weg." Zondag ontvangt Feyenoord FC Twente in De Kuip.