Clubs meldden zich bij Ajax-doelman Onana: Ja, er speelde wat

Clubs meldden zich bij Ajax-doelman Onana: "Ja, er speelde wat"

01-10-2019 12:58
49

André Onana geeft toe dat er afgelopen zomer interesse was van een aantal clubs. De doelman voelt zich echter goed bij Ajax en besloot om bij te tekenen in Amsterdam. Onana is bezig aan zijn vierde seizoen bij Ajax.

"Ik leer nog steeds bij deze club en werk elke dag hard om de beste keeper ter wereld te worden", zegt Onana tegen Marca. "Ik weet dat er veel goede keepers zijn, maar ik hoor daar ook bij. Ik probeer van iedereen te leren, omdat ik nog jong ben. Hier vertellen ze me dat ik al een routinier ben. Dan moeten ze lachen. Ik weet niet wat er volgend jaar gebeurt en of ik blijf of niet. Dat zien we dan wel."

Wedden

Meer odds

Clubs jaagden deze zomer op de handtekening van Onana. "Ja, er speelde wat afgelopen seizoen. Keeper zijn is erg moeilijk. Ik wil spelen en niet ergens heengaan waar ik niet speel. Er was contact met een aantal clubs, maar ik besloot dit jaar om bij Ajax te blijven."

Bij Ajax speelde Onana de Europa League-finale in zijn eerste jaar en was hij vorig jaar actief in de halve finale van de Champions League. Ook werd hij kampioen en won hij de TOTO KNVB Beker. "Ik had nooit gedacht dat ik in de Europa League-finale of halve finale van de Champions League zou staan. Toen ik Barcelona verliet, dacht ik dat ik derde keeper van het eerste team zou worden en me dan langzaam op kon werken. Ik zou leren van de grootste spelers en Ajax gaf me die kans."

Onana hoopt ooit op een terugkeer bij Barcelona. "Het is altijd mijn club geweest. Ze hebben me alles gegeven en ik ben uiteindelijk in Europa terechtgekomen. Ik ben dankbaar. Ik zou me vereerd voelen, maar je weet het nooit."