Pijnlijk: United ziet afgekeurde spits opbloeien bij concurrent Arsenal

Pijnlijk: United ziet afgekeurde spits opbloeien bij concurrent Arsenal

04-10-2019 09:16 Laatste update: 09:52
12

Gabriel Martinelli maakte afgelopen zomer de overstap naar Arsenal en maakt tot nu toe een prima indruk bij The Gunners. Donderdagavond kreeg hij de kans van manager Unai Emery en de spits betaalde het vertrouwen uit met twee doelpunten.

Arsenal betaalde 6,7 miljoen euro voor Martinelli, die tot nu toe twee keer zijn opwachting maakte in het basiselftal van de club. "In de voorbereiding speelde hij al perfect en draaide hij het volledige programma mee", begint Emery in gesprek met de BBC. "Ik sprak met hem en wilde dat hij kalm zou blijven. Ik maakte duidelijk dat de kansen zouden komen als hij met dezelfde honger zou blijven werken."

"Hij speelt het liefst vanaf links, maar ik gebruik hem ook als spits omdat hij op die positie ook ervaring heeft opgedaan in Brazilië", vervolgt de Arsenal-coach zijn lofzang. "Zijn snelheid is ongelofelijk."

Een saillant detail is dat Martinelli in de periode 2015-2017 maar liefst vier keer op de proef was bij Manchester United, maar daar vonden ze de spits niet goed genoeg. Op Twitter gaat men los over de misser van United. 'Ik zou erg nijdig worden als je club een speler als Martinelli op de proef heeft en hem vervolgens laat gaan', aldus journalist James Benge. 'Hij maakt in negen dagen net zoveel doelpunten als United in 32.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s