Tweede basisplaats bij PSV: Dan is het niet makkelijk om in het team te komen

Tweede basisplaats bij PSV: "Dan is het niet makkelijk om in het team te komen"

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 11:36ma 07-10-2019 om 11:36

Laatste update: maandag 7 oktober 2019 om 11:45ma 07-10-2019 om 11:45

Daniel Schwaab mocht tegen VVV-Venlo (4-1) voor de tweede keer dit seizoen ruiken aan een basisplaats bij PSV. Waar de Duitser vorig seizoen nog vaste basisklant was, moet hij deze jaargang pas op de plaats maken voor landgenoot Timo Baumgartl.

Schwaab, die in augustus bij PSV terugkeerde nadat hij een zomer voor zichzelf trainde, blijft geduldig in zijn huidige rol. "Je moet blijven vechten en hard trainen, dan komt die kans er vanzelf", zegt de Duitser tegen het Eindhovens Dagblad. Schwaab weet hoe moeilijk het is om een basisplaats te veroveren in een goed draaiend team. "Voor ons loopt het op dit moment goed. We hebben flink wat wedstrijden achter elkaar goed gespeeld en ook gewonnen. Dan is het niet makkelijk om in het team te komen."

De zege op VVV was voor PSV een bijzondere vanwege het overlijden van de vader van Mohamed Ihattaren. "We hoorden met de groep 's ochtends wat er was gebeurd. We wisten al een tijdje dat het niet zo heel goed ging met zijn vader. Iedereen heeft hem sterkte gewenst. De overwinning op VVV was ook voor hem", aldus Schwaab.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws