Koeman: 'Vind het te makkelijk om m'n gelijk te halen, het is zijn kwaliteit'

Koeman: 'Vind het te makkelijk om m'n gelijk te halen, het is zijn kwaliteit'

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 23:33do 10-10-2019 om 23:33

Ronald Koeman zag de bui al hangen na de late 0-1 van Noord-Ierland tegen het Nederlands elftal in De Kuip. De bondscoach had juist het gevoel dat Oranje op het punt stond om op voorsprong te komen tegen de Noord-Ieren, die in Rotterdam de bus parkeerden.

"Bij 0-0 had ik nog steeds het gevoel dat we zouden scoren en misschien ook wel de tweede zouden maken", zegt Koeman tegen de NOS. "Als je dan ook nog achter komt wordt het misschien zo'n avond dat alles misgaat. Matthijs en Daley (De Ligt en Blind, red.) werkten de bal slecht weg", zegt Koeman over de tegengoal. "De voorzet mag never nooit komen. Dan weet je dat de aanvaller vaak het voordeel heeft ten opzichte van de verdediger."

Oranje had moeite met de verdedigende Noord-Ieren. Koeman zag dat zijn ploeg in de eerste helft te langzaam speelde. "Ik vond dat we vaker via De Roon sneller naar Dumfries konden. Dat ging soms te langzaam, waardoor ze het dichtliepen. Dan ben je echt afhankelijk van individuele kwaliteiten. Die verdedigden ze goed. In de tweede helft werd het iets anders. (...) Je hoopt dat je steeds meer druk kan brengen en meer gaat creëren. Dat gebeurde wel, maar toen kregen we de deksel op de neus."

Koeman bracht Donyell Malen, waardoor Memphis Depay naar links ging. Laatstgenoemde maakte uiteindelijk twee goals. "Dat vind ik geweldig van Memphis. Hij kwam heel moeilijk aan de bal in een heel moeilijke wedstrijd. Hij was niet gelukkig. Als je dan toch nog zo je stempel drukt, dat is grote klasse."

Luuk de Jong
Het was Luuk de Jong die in de blessuretijd voor de verlossing zorgde. De Sevilla-spits heeft in Andalusië nog niet gescoord, maar was bij Oranje goud waard. "Een spits wordt afgerekend op doelpunten. Gelukkig voor ons is dat bij Sevilla niet gebeurd. Nu gebeurt het wel", zegt Koeman.

Koeman kiest de laatste interlandperiodes juist voor De Jong als pinchhitter in plaats van Wout Weghorst. "Ik ga mezelf niet op de borst kloppen. Het is zijn kwaliteit. Ik vind het te makkelijk om m'n gelijk te halen ten opzichte van mensen die wat roepen. Ik heb vertrouwen in Luuk en hij bewijst het. Verder hoef ik er niets over te zeggen."

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws