Opmerkelijk interview met Bulgaarse doelman: 'De Engelsen overdrijven een beetje'

Opmerkelijk interview met Bulgaarse doelman: 'De Engelsen overdrijven een beetje'

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 14:18di 15-10-2019 om 14:18

De Bulgaarse doelman Plamen Iliev heeft zich na de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland uitgelaten over het gedrag van de thuisfans. Hoewel de wedstrijd tot twee keer toe stilgelegd moest worden, vond de sluitpost dat hier weinig op aan te merken was.

Een groep Bulgaarse supporters maakte zich schuldig aan oerwoudgeluiden wanneer de donkere spelers van Engeland aan de bal waren. Ook maakte een enkeling zich schuldig aan de Hitlergroet in het stadion. "Ik vond eerlijk gezegd dat de fans zich prima gedroegen", liet Iliev desondanks weten na de 0-6 nederlaag in eigen huis. "Ik heb geen ongepast taalgebruik tegenover spelers van beide teams gehoord", wordt hij geciteerd door The Guardian.

Raheem Sterling en Marcus Rashford spraken zich na afloop van de wedstrijd via Twitter uit over het gedrag van het thuispubliek. De twee konden niet op begrip van Iliev rekenen. "Ik denk dat ze een beetje overdreven reageerden", aldus de sluitpost, die ook wees naar de Engelse supporters. "Het begon al met gefluit en geschreeuw tijdens ons volkslied. Tijdens de tweede helft gebruikten ze woorden tegenover onze fans die ik persoonlijk onacceptabel vind."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws