Van der Gaag roem 'toptalent' Ajax: 'Hij heeft zich over die teleurstelling gezet'

Van der Gaag roem 'toptalent' Ajax: 'Hij heeft zich over die teleurstelling gezet'

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 19:13vr 18-10-2019 om 19:13

Mitchell van der Gaag vindt het een mooie beloning dat Ryan Gravenberch is uitgeroepen tot het grootste talent van de Keuken Kampioen Divisie in de eerste periode. De Jong Ajax-trainer ziet dat de zeventienjarige middenvelder stappen maakt.

"Hij heeft een beetje de teleurstelling gehad dat hij bij Jong moest gaan meetrainen en spelen. Daar heeft hij zich overheen gezet", zegt Van der Gaag tegen Ajax TV. "Vorig jaar was natuurlijk alles leuk. Hij maakte op jonge leeftijd zijn debuut in Ajax 1 en speelde in de Keuken Kampioen Divisie. Dit jaar wordt er meer verwacht van hem. Niet alleen door ons, maar ook door de buitenwacht. Die hebben naar hem gekeken: Hé, dat is een jongen met veel talent."

De trainer ziet dat Gravenberch daar steeds beter mee omgaat. "Dan is het mooi dat hij dat beseft en nog belangrijker wordt voor het team. Dat zie je qua spel, maar ook qua doelpunten. Daar heeft hij goede stappen in gezet", aldus Van der Gaag, die geniet van het werken met 'toptalent' in Amsterdam. "Sommigen zijn al wat verder dan anderen. Ryan is al wat verder."

"Het is een box-to-box-middenvelder, eentje die heel belangrijk is in de opbouwfase", aldus Van der Gaag. "Dat hij ook het vermogen krijgt om te scoren en op te duiken in de zestien meter van de tegenstander, is een meerwaarde. Hij moet beseffen wat er straks gevraagd wordt bij Ajax 1. Daar gaat de lat omhoog na de successen van vorig seizoen. Het niveau wordt nóg hoger, dan wordt er ook meer gevraagd van de talenten. Het is mooi om te zien dat hij die stappen maakt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws