Mensen in Nederland 'onderschatten' De Jong: 'Ben je niet in één keer verleerd'

Mensen in Nederland 'onderschatten' De Jong: 'Ben je niet in één keer verleerd'

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 09:35zo 20-10-2019 om 09:35

Luuk de Jong maakte vorige week tegen Noord-Ierland de belangrijke 3-2, maar bij zijn nieuwe club Sevilla wil het nog niet echt vlotten. Hedwiges Maduro en de Spaanse journalist Nacho Liano maken zich geen zorgen om de stroeve start van de spits in Spanje.

"De Jong krijgt straks het stempel dat hij niet goed genoeg is voor het buitenland", begint Maduro in gesprek met NUsport. "Maar het klopt wel dat hij verder is dan in zijn tijd in Duitsland en Engeland. Hij is volwassener geworden en beter in het positie kiezen voor het doel. Dat ben je niet in één keer verleerd. De mensen in Nederland onderschatten zijn overstap een beetje. Die hebben geen idee wat de omschakeling qua cultuur met een voetballer kan doen. Je hele ritme gaat over de kop."

Volgens de Spaanse journalist Liano is er bij de fans van Sevilla geen twijfel over De Jong. "Het is natuurlijk wel zo dat geduld in de voetballerij tegenwoordig een zeldzaam goed is. Dat is bij de supporters van Sevilla niet anders. Maar zij zien ook dat De Jong ontzettend hard werkt en dan nemen ze hem nog weinig kwalijk. Zolang je maar alles geeft voor de club."

Ontstresst
"Ik heb geen glazen bol, maar de perceptie in de Spaanse media is dat De Jong gewoon een goede speler is die ontstresst moet worden met een eerste doelpunt", vervolgt Liano. "Ik verwacht dat dat een kwestie van tijd is. Er hebben hier in het verleden behoorlijk wat spelers gespeeld die veel minder kwaliteiten hadden dan De Jong."

Poll

Gaat De Jong slagen bij Sevilla?

(1181 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws